15. kolo hokejovej Tipsport extraligy

28.10.2012 Celý región

HK Poprad - Dukla Trenčín 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Góly: 2. Vandas (Hvila), 16. Vandas (Hvila, M. Šterbák), 33. Vandas (M. Šterbák) - 20. Tybor (Sojčík, T. Klíma), 44. J. Pardavý st. (J. Koma)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: Homa (Poprad) 10 min za za napadnutie hlavy, a krku
presilovky: 2:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: D. Konc - R. Gajan, Tornay
1458 divákov.

Poprad: Nikkilä - M. Šterbák, R. Suchý, Kovačevič, J. Špelda, Pentikäinen, M. Kurali, D. Kramár, Jáchym - Vandas, Balán, Hvila - R. Tomas, Klouda, D. Buc - Sabolič, Koskinen, S. Takáč - Matúš Paločko, B. Rapáč, Homa
Trenčín: Škrečko - Biro, Vizváry, J. Koma, E. Bednár, T. Bokroš, Imrich, Habšuda - J. Pardavý st., Marosz, J. Gašparovič - Tybor, T. Klíma, Sojčík - Jakúbek, Broska, L. Klíma - Lelkeš, M. Adamec, M. Nemčík
 
Poprad 28. októbra (TASR) - HK Poprad zdolal Duklu Trenčín v 15. kole Tipsport extraligy 3:2 (2:1, 1:0, 0:1).

Popradčania od úvodného hvizdu vybehli na svojho súpera, čo im prinieslo rýchly úvodný gól už v 2. minúte, keď strelu Hvilu tečoval Vandas. Domáci sa snažili vsietiť v krátkom slede aj druhý gól, čo však dobre organizovaná obrana na čele s brankárom Škrečkom nedovolila.

Počas dvojminútovky v strede úvodnej časti boli blízko gólu B. Rapáč, Vandas a Tomas, chýbal im však kúsok športového šťastia pri zakončení. V 13. minúte sa počas oslabenia dostal do samostatného nájazdu Klouda, ale napálil puk rovno do Škrečkovej lapačky. O minútu neskôr puk z hokejky Hvilu prešiel cez bránkovisko, kde však nestál žiaden z domácich hráčov, aby ho mohol doraziť.

Druhý gól priniesla Popradčanom až druhá presilovka v 16. minúte, v ktorej si bodový zápis zopakovala rovnaká dvojica Vandas - Hvila. Šesť sekúnd pred koncom úvodnej časti však z rýchleho protiútoku znížil Tybor, čím schladil dobre rozbehnutých domácich. Gól Trenčanov povzbudil, takže v prostrednej časti sa hra vyrovnala a hostia sa začali častejšie objavovať pred Nikkiläm. Ten však s istotou riešil nebezpečné strelecké pokusy Habšudu, Bokroša, Gašparoviča a Lukáša Klímu.

V 31. minúte si v oslabení vypracoval gólovú akciu po dravom prieniku Hvila, ale ani na dva krát nezasunul puk za Škrečkov chrbát. O dve minúty neskôr bol v nájazde faulovaný Kramár, ktorý však následné trestné strieľanie nepremenil. Dnes to bol večer Michaela Vandasa, ktorý o pár sekúnd nato po tretí raz prekabátil Škrečka a zaznamenal svoj hetrik.

Hosťom sa podarilo dotiahnuť opäť na rozdiel gólu v úvode tretieho dejstva, keď strelu Komu tečoval Pardavý. V 45. minúte vyrobil závar pre Škrečkom Tomas s Kloudom, ale trenčinansky gólman aj so šťastím zachránil. Výborný zápas postupne gradoval, oba tímy sa aktívne snažili vsietiť ďalší gól, ale prekážkou boli obaja spoľahliví brankári. Napriek tomu, že Trenčania v závere odvolali brankára, vyrovnávajúci gól sa im dať už nepodarilo.

Reakcie trenérov po zápase:

Martin Klempa (asistent trénera Popradu): "Prvú tretinu sme začali veľmi dobre, využili sme presilové hry a vytvorili sme si náskok. Do druhej tretiny sme nastúpili nekoncentrovaní, čo sa nám nesmie viac stávať. Myslím si, že sme mali navrch počas celého zápasu, škoda nepremenených šancí."

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Zaspali sme úvod stretnutia, keď sa Poprad ujal vedenia 2:0 v dvoch presilových hrách. Na konci tretiny sme skorigovali na 2:1 a od tohto momentu sme si povedali, že musíme hrať aktívnejšie. Skorigovali sme stav, ale na 3:3 sme už nestihli vyrovnať. Strata bodov mrzí, lebo dnes sa v Poprade dalo bodovať."

HKm Zvolen - HC'05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Góly: 16. P. Huňady (M. Výborný), 17. P. Zuzin (Ťavoda), 32. M. Jurík (Martin Ďaloga), 60. Škvaridlo (Michal Chovan) - 22. F. Nemček (Lamper), 51. Šimun (Češík)
Vylúčení: 4:5 na 2 min
presilovky: 0:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Johansson, Kubuš - Holienka, Zvrškovec
3731 divákov

Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga - T. Méry, P. Huňady, Síkela
Banská Bystrica: Slipčenko - Michal Grman, J. Predajniansky, Bambúch, Kubka, Novajovský, Ketner, M. Styk - Lunter, M. Hudec, Ján Sýkora - Lamper, Heizer, F. Nemček - B. Jankovič, Šimun, Češík - Petro, T. Zigo, D. Hegyi
 
Zvolen 28. októbra (TASR) - HKM Zvolen zvíťazil v 15. kole Tipsport extraligy po troch treninách nad HC'05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 1:1, 1:1).
Pohronskému derby opäť svedčila výborná prajná kulisa a z nej väčšinu času viac ťažili domáci. Tabuľkové prognózy ich predurčovali na rolu jasného favorita a 'rytieri' ju aj dlho spĺňali. Po úvodnej tretine viedli 2:0, v 16. min po Huňadovom tečovaní strely Výborného, o 31 sekúnd pridal ďalší gól po strele forhendom P. Zuzin a bolo jasné, kto vysadol pevnejšie na koňa.

Vstup do druhej tretiny však domáci podcenili, nielenže nevyužili zostávajúcich 40 sekúnd presilovky, ale onedlho aj inkasovali. Samostatný nájazd s bekhendovým blafákom po vysunutí od Lampera premenil v 22. min Nemček a prilial benzínu do ohňa očakávanej drámy.

V strednej časti hry sa zrodili dva závažné momenty, Zvolenčania premárnili presilovku o dvoch hráčov trvajúcu 104 sekúnd, čo ich však nerozhodilo a následne v 32. min M. Jurík v páde pohotovo skôroval. Na druhej strane sa 'baranom' podobný 'kúsok' nepodaril, aj keď v závere dvadsaťminútovky hrali 70 sekúnd taktiež s dvojnásobnou presilovkou, výhodu dvoch hráčov trestuhodne premárnili a na bránku, okrem Jána Sýkoru, ani raz nevystrelili.

Prevahu domácich v skóre, šanciach i početnosti striel odrážala štatistika a pre hostí priaznivo ani zďaleka nevyznievala. Napriek tomu si nádej udržiavali s jedinou neznámou, či zo seba vyžmýkajú kontaktný gól. V 45. min jasnú pozíciu spálil L. Jurík a bol aj v situácii, keď videorozhdca riešil puk v naklonenej bránke a zvolenský gól neuznal.

Hostia sa napokon v 51. min dočkali, po chybe v rozohrávke vystrelil od modrej Češík a vyrazený puk Šimun usmernil do siete. Túžba po vyrovnaní narástla, domácim zasa zväzoval ruky strach o víťazstvo a nemusel, keby Chovan dve minúty pred koncom využil jasnú šancu. Na výsledku sa už potom v prospech 'rytierov' podpísala power play hostí s 52 sekundami, v tej poslednej spečatil výsledok do prázdnej bránky Škvaridlo.

Reakcie po zápase:

Peter Mikula, kouč Zvolena: "Opäť derby, v ktorom ťažko bolo možné hľadať vopred víťaza. Medzimestskjé hokejové vzťahy vždy budú medzi oboma mestami napäté. My sme odviedli dobrú robotu. Súper na nás dorážal, ukázal silu, my máme trošku skúsenejších hráčov schopných strieľať góly. Hrali sme ako tím, no treba aj uznať, že Bystričania majú budúcnosť."

Vladimír Országh, kouč B. Bystrice: "Neviem si to vysvetliť, že vstupy do zápasov nám nevychádzajú. Tretíkrát po sebe katastrofálny výkon v prvej tretine, ktorý nás stál body. Ja si to neviem vysvetliť, potom strašne veľa síl vydávame, aby sme niečo urobili s výsledkom. Teraz nás Zvolen vyslovene valcovali, potom sa naša hra zlepšila, boli sme rovnocenní, škoda tých vylúčení, zobudili sme sa však príliš neskoro."

Filip Nemček, autor prvého gólu B. Bystrice: "Vyrovnaný zápas, v niečom sme boli lepší, no prvá tretina nám opäť prehrala zápas. Neviem, či sa málo sústredíme, musíme sa z toho poučiť. Môj gól po samostatnom nájazde, to jednoducho muselo prísť. Sme sklamaní, bolo to veľké derby, bohužiaľ s prehrou pre nás. Zvolenčania sa bavia hokejom, ide im to, vyhrávajú, my sme v nálade na tom horšie, musíme poriadne bojovať, jedine takto môžeme byť úspešní."

Milan Jurík, s prvým sezónnym gólom za HKM Zvolen: "Konečne mi to padlo, v derby gól poteší ešte viac. Teraz budem čakať, koľko ma bude gól stáť. Do zápasu sme vstúpili výborne, aj viac gólov sme v prvej tretine mohli streliť, v závere nás podržal brankár Šimko. Keď nevidíte bránku, najskôr gól strelíte, aj brat mi radil, aby som pri strele radšej zavrel oči. Pred zápasom som zmenil pásku na hokejke, aj toto mi asi pomohlo."

HC Košice - HK Nitra 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Góly: 32. M. Takáč (M. Macejko, Marek Slovák) - 26. Pupák (Kmeč), 29. Mašlonka (Jokila, Ordzovenský)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše: M. Macejko (Košice) 10 min za nešportové správanie
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Jonák - Bednár, Gavalier
2645 divákov

Košice: Hylák - Kolba, Šeda, M. Macejko, Deyl, Michal Novák, M. Takáč, Martin Chovan - Š. Novotný, T. Marcinko, R. Jenčík - Spilar, Róbert Huna, Richard Huna - Marcel Haščák, Marek Slovák, Pašek - P. Svitana, Mlynarovič, Matúš Chovan - od 42. min Marek Nagy
Nitra: M. Valent - Trefný, P. König, Ordzovenský, Vosátko, Nadášdi, Rais, M. Bača - M. Kováčik, T. Chrenko, Martin Segľa - Mašlonka, Stümpel, Jokila - Podstavek, Hamrák, R. Tománek - Pupák, Bene, Kmeč

HK 36 Skalica - MHC Mountfield 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Góly: 4. J. Jurík (Kutálek), 24. Preisinger (Pálffy, Trška), 24. M. Bartánus (Stieler, Kudrna), 60. M. Bartánus - 47. M. Beran (J. Fadrný), 50. L. Vartovník (M. Horský, Zukal)
Vylúčení: 4:5 na 2 min
presilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Lokšík - Tvrdoň, Šefčík
1670 divákov

Skalica: P. Romančík - Vyrúbalík, Trška, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, M. Srnec, Jaborník - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - M. Bartánus, Spieler, Kudrna - Bezúch, Holovič, R. Konečný - Kutálek, Klejna, J. Jurík
MHC Mountfield: Šúrek - A. Novotný, A. Beňa, R. Pukalovič ml., Tupý, Zukal, J. Perniš, Alexejev, M. Danko - J. Markovič, M. Beran, J. Fadrný - T. Petruška, M. Hollý, Mikušovič - Murček, M. Horský, L. Vartovník - Hús, Dírer, J. Kentoš
 
ŠHK 37 Piešťany - MsHK DOXXbet Žilina 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 15. H. Ručkay (J. Ručkay, Cuník), 23. Peško (Cuník, Chylo), 55. Haring (Peško, Chylo)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Lažo (Žilina) 10+DKZ za nešportové správanie
presilovky: 0:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Jura - Bogdaň, P. Korba
1857 divákov
 
Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, Cuník, A. Kolník, A. Hruška, Bučka - Stupka, Mertel, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Otčenáš, V. Nemec, S. Saliji
Žilina: M. Laco - Rúfus, D. Devečka, Brcko, Harant, J. Dlouhý, Leško, Sekáč, Drábek - Važan, Bulík, Lažo - R. Krajči, Troliga, V. Škoda - T. Sýkora, O. Ďuriš, T. Varga - M. Kokavec, Valášek, Drevenák 
 
 
1.Zvolen1613  1  
  2  
  0  
67:40  43
2.Nitra179224 68:4633
3.Piešťany168143 52:4030
4.Košice157215 52:3826
5.Skalica177118 54:6424
6.MHC Mountfield176218 41:4923
7.Trenčín165317 53:5022
8.Ban. Bystrica176209 43:5522
9.Poprad155208 49:4419
10.Žilina164048 37:5416
 

Vyberte región